Cosmetic Tattoo ArtistPermanente make-up

ALGEMENE INFO

Iedereen verdient het om er perfect uit te zien.  Je ogen, wenkbrauwen en lippen mogen dagelijks schitteren. Daar zorgt Evelien voor, met gegarandeerde kwaliteit. Of stoort een litteken je? Medische tattoo is dus ook mogelijk. (Tepelhofreconstructie -Areola – littekens) Door de juiste inkleuring valt dit niet meer op en ga je gegarandeerd zelfzekerder door het leven.

Bij permanente make-up wordt er met een steriele, flinterdunne naald, pigment vlak onder het huidoppervlakte geplaatst.

Bij permanente make-up wordt er gewerkt in de bovenste huidlaag, de opperhuid (Epidermis). D.w.z. dat permanente make-up niet levenslang blijft zitten doordat de bovenste huidlaag zich om de zoveel tijd vernieuwd. Het is dan ook van belang om de permanente make-up na enkele jaren op te laten frissen...

Bij permanente make-up is het van groot belang dat er met de juiste apparatuur, pigmenten en naalden wordt gewerkt. Ik werk met pigmenten, die gecontroleerd zijn bij de Keuringdienst van de FOD-gezondheidsinspectie en zijn veilig en goedgekeurd.

VOORDELEN VAN PERMANENTE MAKE-UP

ALTIJD EEN VERZORGDE UITSTRALING: Dankzij permanente make-up ben je altijd professioneel gemaquilleerd, zelfs als je net uit bed komt of wil gaan sporten of zwemmen.  Bye, bye, panda-ogen

TIJDSWINST: Als je 's morgens nogal gehaast bent, biedt permanente makeup een oplossing. Je wint tijd en komt relaxed aan op je werk of afspraak.

MINDER MAKE-UP KOPEN: Je hoeft niet alleen minder make-up te kopen, er is ook geen geknoei meer om dat ene lijntje perfect te krijgen. Ook superhandig als je een bril of lenzen draagt.

MINDER ONTSCHMINKEN: Onze huid rond de ogen is nogal gevoelig. Je hoeft je minder te ontschminken, wat jouw huid natuurlijk ten goede komt.

WERK IK HYGIËNISCH? Ik werk in een steriele ruimte, aangepast aan alle hygiënische normen en werk ALTIJD met steriele wegwerpnaalden, draag handschoenen en een mondmasker dus je hoeft je geen zorgen te maken om de hygiëne en mag je zeker zijn dat je in nette handen en omgeving bent.

DOET HET PIJN? Omdat de huid eerst verdoofd wordt met een aangepaste crème en gel, zal je weinig voelen tijdens de sessie. Je voelt wel een lichte tinteling en soms zelf kriebelachtig gevoel maar sommige mensen kunnen er zelfs bij in slaap vallen.

HOEVEEL SESSIES ZIJN ER NODIG? Meestal zijn 2 behandelingen voldoende om permanente makeup professioneel aan te brengen. Bij de nabehandeling kijk ik aandachtig naar de details zodat eventueel de tint of de vorm aangepast moet worden. Permanente make-up moet “opbouwend” aangebracht worden en gaat niet zo diep als een gewone tattoo. Daardoor is een vervolgbehandeling meestal nodig om het gewenste resultaat te verkrijgen.

Tussen de behandelingen moet wel minimaal 3 à 4 weken zitten MAAR maximum 8 weken.

HOELANG DUURT EEN SESSIE? De hele procedure duurt ongeveer 1,5 uur voor de ogen/eyeliners en een 2-tal uur voor wenkbrauwen of lippen.

Verloop behandeling:

  • Intake gesprek + Voortekenen
  • Verdoving aanbrengen
  • Behandeling zelf uitvoeren

BLIJFT PERMANENTE MAKE-UP LEVENSLANG OF ZIJN ER NADIEN NOG ONDERHOUSESSIES NODIG? Permanente make-up is een zachte en natuurlijke vorm van pigmentatie. De pigmenten bevatten geen ijzeroxide, nikkel, teratogene stoffen of zware metalen.  Dus ook geen enkel probleem als je een MRI of scan-onderzoek moet ondergaan.

Het resultaat blijft kleurvast gedurende 3 à 5 jaar voor de eye-liner en 1 à 2 jaar voor de wenkbrauwen en lippen.

Nadien vervaagt de kleur lichtjes en worden correcties aanbevolen om de kleuren opnieuw intenser te maken.

Bij Sentido zal Evelien je permanente make-up en medische tattoo verzorgen.

 
Eyeliner boven met wing Sentido Ninove

€ 210,00Eyeliner boven met wing

Techniek: Standaard eyeliner met of zonder wing Dit is een eyeliner tussen de wimpers en een klein beetje erboven om nèt wat meer nadruk op de ogen te leggen. Deze eyeliner kan recht stoppen of met een kleine wing voor een wat chiquere uitstraling. Weet dat je eyeliner de eerste weken wat donkerder is van kleur. Je huid moet het pigment nog volledig opnemen om dan de juiste kleur te laten zien. Nazorg: Eerste 3 dagen: 2x per dag Terramycine oogzalf aanbrengen met een wattenstaafje Niet wrijven, krabben of met je vingers aanraken. Let ook goed op als je huisdieren hebt. Was goed je handen vooraleer je je ogen gaat verzorgen. Eerste week: Geen mascara, oogschaduw of oogpotlood Geen zwembad, sauna, zon of zonnebank Let op met het wassen van je haar

Eyeliner onder Sentido Ninove

€ 150,00Eyeliner onder

Techniek: Met permanente make-up pigmenteren we een lijntje op de binnenrand en mede tussen je wimpers van je onderste ooglid. Een kayal-eyeliner zoals je die dagelijks zelf tekent of het liefste ziet. Op deze manier accentueer je je onderste wimperlijn en geef je je ogen extra kracht. Hou er rekening mee dat je huid tijd nodig heeft om het pigment volledig op te nemen. In eerste instantie zal je eyeliner onderaan dus donkerder ogen, maar dit verzacht nog met 30% Nazorg: Eerste 3 dagen: Niet krabben, wrijven of met je vingers aanraken 2x per dag Terramycine oogzalf aanbrengen Eerste week: Geen mascara, oogschaduw of oogpotlood gebruiken Geen zonnebank, sauna, zwembad of zon Let op met het wassen van je haar

Eyeliner boven breed XL  Sentido Ninove

€ 225,00Eyeliner boven breed XL

Techniek: XL eyeliner met wing Brede strakke eyeliner. Breedte hangt af van de wens van de klant. Nazorg: Het is van groot belang dat je dit zorgvuldig opvolgt. Daarom hier wat je wel en niet mag doen. Eerste 3 dagen: Breng 2x per dag met een wattenstaafje Terramycine oogzalf aan Zeker niet wrijven, aan korstjes krabben of met je vingers aanraken. Let ook op als je huisdieren hebt. Was eerst goed je handen vooraleer je je ogen gaat verzorgen. Eerste week: Mascara, oogschaduw zijn niet toegelaten Zeker geen sauna, zwembad, zon of zonnebank Let op met het wassen van je haar

Nabehandeling  - Bijwerken van uw pmu Sentido Ninove

Nabehandeling - Bijwerken van uw pmu

De volledige genezing en het herstel van de huid, duurt ongeveer 3 tot 4 weken. Meestal zijn 2 behandelingen voldoende om permanente make-up professioneel aan te brengen. De nabehandeling dient te gebeuren volgens de afgesproken richtlijnen en met de zalf die wij u meegeven. Gedurende minimum 5 dagen brengt u 3 à 4x daags (ook niet meer) de zalf aan op de pmu, zodat dit soepel blijft. U hoeft geen TE dikke laag zalf aan te brengen, maar u mag achter GEEN trekkerig gevoel hebben, want dan zou het pigment kunnen "craquelleren" en niet goed worden opgenomen door de huid. U mag het genezingsproces zeker niet gaan forceren, door veelvuldig zalf te gaan smeren, of te trekken of krabben aan de korstjes/velletjes! Laat de natuur zijn gang gaan, wees geduldig en na een 6-tal dagen zal u het uiteindelijke resultaat kunnen waarnemen. Vermijd zeker oogmake-up (oogschaduw, mascara...) zon, sauna, sporten, zweten... Let ook op bij het wassen van je haar en gezicht.

Tijdens de nabehandeling zal er gekeken worden naar de details qua tint en/of de vorm aanpassen

Nabehandeling BINNEN 6 à 8 weken - Reserveer TIJDIG

Prijs: €50

Voor ALLE behandelingen geldt:

Tarieven na 1-4 jaar, naargelang de gekozen behandeling:

Bijwerken na 1 jaar: -50%

Bijwerken na 2 jaar: -40%

Bijwerken na 3 jaar: -30%

Bijwerken na 4 jaar: Nieuwprijs

Bijwerken elders geplaatste pmu: Nieuwprijs

 

Powderbrows - Ombré Sentido Ninove

€ 300,00Powderbrows - Ombré

De ombre / poeder-techniek is een techniek waarbij het lijkt alsof de wenkbrauw heel natuurlijk ingekleurd is met een poeder. Doordat er bij deze techniek heel luchtig gewerkt wordt blijft de wenkbrauw er heel natuurlijk uitzien. Bij deze techniek worden de onderlijn en het staartje van de wenkbrauw donkerder ingezet als het voorste gedeelte zodat de wenkbrauw niet uit komt te zien als een “blokje” als het ware. Belangrijke info! Je wenkbrauwen zullen de eerste 2 weken een donkerdere kleur hebben. Pas daarna zal je de werkelijke kleur zien. Let op dat je in geen geval aan de korstjes krabt. Nazorg: Eerste 3 dagen: GEEN zalf aanbrengen!!! Niet krabben, wrijven of met je vingers aankomen 4e dag: Een kleine hoeveelheid, flinterdun Bepanthol-zalf aanbrengen. Zodanig dun aanbrengen dat je huid nog kan "ademen" en niet volledig afgesloten zit door de zalf. Eerste week: Geen zon, zwemmen, zonnebank of sauna Breng regelmatig Bepanthol-zalf aan Let op bij het wassen van je haar! Vermijd contact met water

Full-lips - volledig inkleuren vd lippen Sentido Ninove

€ 450,00Full-lips - volledig inkleuren vd lippen

Techniek Met full lips of blushing lips geven we je lippen extra kleur, alsof je lippenstift op hebt. Dit doen we door ze op een naturelle manier volledig te pigmenteren. Ook de vorm kunnen we wat corrigeren als je dat wenst. Resultaat: je lippen stralen meer pit uit en ogen voller. Tip: panikeer niet als de kleur na een aantal dagen verdwenen lijkt te zijn. Dit is heel normaal! De kleur zal er een 3-tal weken na je behandeling volledig doorkomen. Voorzorg: Hydrateer je lippen zeer goed de dagen vooraleer je langskomt voor je lipbehandeling met een verzorgende lippenbalsem (Absolution Baume - Sentido) Nazorg: Een goeie nabehandeling is superbelangrijk voor een mooie genezing. Hou rekening met volgende zaken. Eerste 3 dagen: -Breng elk uur met een wattenstaafje bepanthol-zalf aan -Even op je tanden bijten en niet kussen! -Zeker niet krabben, wrijven of met je vingers aan je lippen komen. Let ook op met contact van huisdieren! Eerste week: -Blijf regelmatig bepanthol of Absolution Baume smeren -Geen lippenstift -Zonnebank, zwemmen, sauna en zon absoluut vermijden.

Cosmetic Tattoo ArtistPermanente make-up